Anneli och Mr Hyde

7th November, 2010 - Julia Svensson - No Comments

I måndags fick Anneli sparken från Majsans Corner och gick längs Kungsgatan i Malmö för sista gången. Anneli, alltså från SVT-serien “I Anneli” av och med Malmöskådisen Sissela Benn. Jag saknar redan Benns tramshumoristiska karaktärer och deras små helveten.
Anneli, som kompenserar sitt dåliga självförtroende och sin storögdhet med ett alter ego som hon kallar “Liket” (intressant namn på den egentligen minst döda sidan av henne själv). Liket är en Mr Hyde, ett freudianskt Detet, som tar för sig och säger vad hon tycker till den miserable Möllanmusikern Joel, den snygga men onda journalisten Rebecka och den trånsjuke väktaren Don.
Sanna Persson Halapis biroll som kaféägaren Majsan, som i sin tur dealar med sin ensamhet genom att projicera alla känslor på katten Patrik, befäster “I Anneli” som en popkulturell studie av det mänskliga psyket som varje människa med någorlunda empatisk förmåga och själslig medvetenhet bör kunna knyta an till.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Sissela Benn är ett geni. För den som behöver övertygas: konsultera SVT Play.

Ursprungligen publicerat i Sydsvenskan 2010–11–07.

Sparat under: publicerat, Sydsvenskan

Ingen Kommentar

Ingen Kommentar

Kommentera

Du måste vara inloggad f�r att kommentera.