Huvudstadshipsters

29th November, 2010 - Julia Svensson - No Comments

Precis som förra “This is Stockholm” är Pelle Forshed och Stefan Thungrens nya seriealbum “Stockholmsnatt” en drift med Stockholm. Eller snarare med den falang av innerstadspopulationen som är runt 30, bor på Söder, går på klubb, jobbar med media och har hipphetskomplex.
En rolig stripp är hos doktorn. Hipstern i androgyn pottfrisyr frågar: Ska man inte kunna dricka en öl på en uteservering efter klockan tio? I Barcelona är det ingen som går ut innan typ klockan två på natten …
Du är på väg att få Barcelona, säger doktorn. Det är långt värre än att få Berlin, du borde lärt dig en läxa efter den trippen. Har du otur kommer du börja dricka -Estrella och klä dig omedvetet. Patienten: När jag kom hem från Way out west i helgen störde jag mig på att det var snobbigt i Stockholm. Doktorn: Det där låter som långt gången Göteborg.
En del ljuspunkter. Men det funkar bättre som enstaka strippar – i album är den massiva driften med Stockholmsmedvetenheten rätt krystad. Fast å andra sidan, jag kanske bara har drabbats av Malmö.

Texten publicerades ursprungligen i Sydsvenskan 2010–11–29.

Sparat under: publicerat, Sydsvenskan

Ingen Kommentar

Ingen Kommentar

Kommentera

Du måste vara inloggad f�r att kommentera.