Försvunnet frisinne

21st July, 2009 - Julia Svensson - No Comments

I svallvågorna av Malmö stads bara bröst-beslut kom badvädret. Och på andra sidan Sundet, i landet som blev berömt för sin frigjordhet, behåller tjejerna numera bikiniöverdelen på.
Detta har orsakat en mindre mediestorm: Nypuritanism! Vad sker med jer kvinder? Ekstra Bladet frågar sexexperter, tidningen Politiken gör en fältstudie i Amager strandpark för att ”glo på babser”. Men ingen kommerfram till mer än vad Gallupunder-sökningen berättade: 53 procent av de danska kvinnorna tycker att det är otrendigt att visa brösten.

Den som vill veta varför bikinisolandet väcker debatt måste lämna badstranden och söka upp den danska folksjälen.”Dansk frisind på retur?” är rubriken på en artikel i Information, som problematiserardet nya ”förbuds-Danmark”, med lagförslag mot ”köpesex” och alkoholreklam.

Så många vill ha tillbaka det Danmark som släppte porren fri, att det bildats ett politiskt parti på temat. Att intoleransen mot invandrare också vittnar om ett frisinne som flugit sin kos nämns sällan i sammanhanget. 74 procent av de danska männen vill däremot se mer topless på stranden.

Ursprungligen publicerad i Sydsvenskan 2009-07-21

Sparat under: Uncategorized

Ingen Kommentar

Ingen Kommentar

Kommentera

Du måste vara inloggad f�r att kommentera.