Sex på rätt sätt

30th September, 2009 - Julia Svensson - 3 Comments

Sex i media är ett laddat ämne för journalister, visade det sig på måndagskvällens publicistklubbsdebatt på Rasoir i Malmö.
Sydsvenskans Kinga Sandén berättade om det detaljerade reportage från en swingersklubb hon gjorde i fjol – där de många reaktionerna vittnade om att vi inte lever i en lika normlös och fördomsfri tid som vi tror.
Samma sak visar moderatorn och ordföranden Göran Svedbergs följdfråga: ”Ska människor verkligen behöva se de här människornas sexuella preferenser?”
Är det mediernas uppgift att skriva om sex? Kvällstidningsläsarna är, enligt Aftonbladets Magnus Ringman, allt mindre villiga att betala tio spänn för att läsa om det – däremot är sex det som lockar
mest på nätet.
Svedberg deklarerar då att löpsedlar om kvinnlig orgasm är oseriösa. Uttalandet faller platt när Kinga Sandén svarar att det handlar väl mer om HUR man skriver om sex än ATT man gör det? Även om just Svedberg inte bryr sig om kvinnliga orgasmer finns det många andra som gör det. Sex engagerar nästan alla. Men utlovas orgasm på löpsedeln vill det till att det står i artikeln hur man får en.

Ursprungligen publicerat i Sydsvenskan 2009-09-30.

Sparat under: Uncategorized

3 Kommentarer

Anonym

October 1st, 2009 at 5:39 pm    

nytt skvaller!

Saga

October 4th, 2009 at 10:48 am    

När det handlar om att skriva om sex tror jag att en stor problemfaktor är rädslan för att behöva prata om sig själv. Därför blir det lättare att skriva om ex “Ungdomars sexualitet” eller mer smala inriktningar av sexuellt beteende. Jag tror också att det med anledning av att vi skriver så lite om sex har skapats en ond cirkel, där sakkunskapen saknas och därför blir det svårt att skriva. Antagligen behöver vi först skriva om sex på en basal nivå för att senare avancera. Ytterligare ett problem med att skriva om sex är att det saknas ord för många företeelser och finns det ord så är de ofta väldigt värdeladdade, negativt eller positivt. Sex kräver ett språk och korrekt fakta. Vi måste kunna balansera och göra ämnet intressant och lättåtkomligt utan att flamsa bort saker.

Josef Boberg

October 6th, 2009 at 9:13 pm    

“…Vi måste kunna balansera och göra ämnet intressant och lättåtkomligt utan att flamsa bort saker.”

Jo… – Saga – det har Du ju helt rätt i, verkligen…

Klicka på mitt namn – och förhoppningsvis hamnar Du då där jag har tänkt och skrivit en del om sexualitet – som ej är att flamsa bort – som jag ser det i vart fall. / Josef

Kommentera

Du måste vara inloggad f�r att kommentera.