Utgång = hemgång

9th March, 2009 - Julia Svensson - No Comments

Stänger efter tre.

Stänger efter tre.

Förslaget om en ny alkohollag lär inte skaka om grundvalarna i Malmös uteliv direkt.
Stänga klockan tre i stället för fem? Var det någon som hostade? I den här staden tänder vi i taket klockan ett. Och då är det bråttom till nästa vattenhål – kvart i tre slår Brogatan i gonggongen och kön till de flesta nattklubbarnas garderober tätnar. Rödvinsblå läppar och öldimmig blick, men ännu pigga ben.

När gymmen anpassar sig efter urbana människors önskan om att lyfta skrot när som helst på dygnet, lever nöjeslivet i Sverige kvar på femtiotalet. Då dansorkestern slutade spela och folk gick hem för att stå pigga på fabriken måndag morgon klockan sex.

Samtidigt aspirerar 00-talets Malmö på titeln ”attraktiv stad i en storstadsregion”. Malmö vill locka till sig unga, kreativa människor och är en av Sveriges snabbaste växande städer med femtusen nya invånare om året.
Paradoxalt. Ironiskt. Pinsamt. Att Pølsemannens korvkiosker fem över tre på natten är Malmös enda likhet med Köpenhamn. Att besökare från Berlin förvånade blir hemskickade av staten när kvällen just har börjat.

Men å andra sidan gynnar korta öppettider dem som faktiskt ser behoven. Svartklubbskulturen är ju också en sak som utsocknes brukar finna spännande med Malmö.

Ursprungligen publicerad i Sydsvenskan 2009-03-09.

Ingen Kommentar

Ingen Kommentar

Kommentera

Du måste vara inloggad f�r att kommentera.